Iz La Canntina shopa

Malta – prva europska zemlje koja je legalizirala upotrebu kanabisa!

Hemp
Na Malti je danas, od strane Parlamenta, odobren zakon o kanabisu koji će omogućiti korisnicima da posjeduju, kupuju ali i uzgajaju travu, čime je Malta postala prva europska zemlja koja zakonom regulira rekreacijsku upotrebu kanabisa.

Moguće je posjedovati i do sedam grama kanabisa, a za uzgoj su dopuštene 4 biljke.

Naime, zakon je podržan sa čak 36 glasova ZA, dok je 27 bilo PROTIV.

Još 2018. godine Malta je prepoznala važnost medicinske marihuane, kada su i legalizirali njenu upotrebu, s namjerom da privuku velika ulaganja stranih tvrtki. Naime istraživanja od strane tvrtke Prohibition Partners objavljena u 2018. predstavila su očekivanu vrijednost europskog tržišta medicinske marihuane koja ide čak do 15,7 milijardi€ do 2028. Broj pacijenata koji su konzumirali medicinsku marihuanu se kretao ispod 100.000, dok se kroz sljedećih desetak godina očekuje porast pacijenata i do 30 milijuna.

Kada govorimo o zakonu za osobnu upotrebu, treba napomenuti da i dalje postoje kazne za posjedovanje marihuane, ukoliko je ona iznad granica dopuštenog. Kazna od 100€ plaća se u slučaju posjedovanja između 7 i 28 grama, 235€ se plaća kazna ukoliko se marihuana konzumira u javnosti, a 500€ ukoliko se konzumira ispred djece.

Što se tiče ostalih zemalja, u Nizozemskoj se tolerira posjedovanje, konzumacija i prodaja kanabisa do 5 grama, još od 1976.godine, dok Španjolska omogućava korištenje kanabisa isključivo za osobnu upotrebu.

U Hrvatskoj su dozvoljeni CBD proizvodi koji sadrže manje od 0.2% THC-a, a najbolja ponuda dostupna je na webshopu!

Visa_verifyed-1.png

Ista kartica, dodatna online sigurnost

Verified by Visa usluga je Vise i Vaše banke izdavatelja kartice koja Vam omogućuje dodatnu zaštitu prilikom online kupnje.
Jednostavnim procesom plaćanja Verified by Visa potvrđuje Vaš identitet kada kupujete u online trgovinama uključenim u program Verified by Visa. Ovo je pogodan način kupnje, moguć putem Vaše postojeće Visa kartice.

Dodatno, usluga Verified by Visa brzo je spremna za upotrebu. Upitajte svoju banku izdavatelja kartice kako registrirati svoju karticu u programu Verified by Visa i aktivirajte svoju lozinku prilikom prve kupnje. Tada će se, kada kupujete u online trgovinama uključenim u program, pojaviti prozor Verified by Visa Vašeg izdavatelja kartice. Jednostavno unesite svoju lozinku i kliknite na „Submit“ ili „Potvrdi“. Vaš identitet je potvrđen, a kupnja sigurna.

Za više informacija o usluzi Verified by Visa posjetite
http://www.visaeurope.com/en/cardholders/verified_by_visa.aspx

mastercard_secure_big-1.png

Mastercard® SecureCode™ usluga je Mastercarda i izdavatelja Vaše kartice koja pruža dodatnu sigurnost i zaštitu od neautorizirane uporabe Vaše kreditne i debitne kartice prilikom kupnje na internetu. Izdavanje nove Mastercard ili Maestro® kartice nije potrebno. Od banke izdavatelja zatražite uključenje Vaše kartice u program SecureCode™ i odaberite osobni Mastercard SecureCode koji se nikada ne dijeli s internetskim trgovcem. 

Svaki put kada plaćate online svojom Mastercard ili Maestro karticom otvara se prozor izdavatelja Vaše kartice i traži Vas da unesete Vaš osobni SecureCode, jednako kao što se od Vas traži unos PIN-a prilikom uporabe bankomata. U samo nekoliko sekundi banka koja Vam je izdala karticu potvrđuje Vaš identitet i odobrava završetak Vaše kupnje.

Za više informacija o usluzi Mastercard SecureCode posjetite
www.mastercardsecurecode.com.

Za više informacija o usluzi Mastercard SecureCode posjetite
www.mastercardsecurecode.com.