Iz La Canntina shopa

Zašto baš 420?

Zašto baš 420?

Danas obilježavamo međunarodni dan mnogima omiljene biljke – marihuane!

Ali, znate li priču iza broja 420? Postoje brojne verzije zašto se upravo na ovaj dan slavi kultura pušenja kanabisa… A postoji i jedna istinita, pa saznajmo o čemu se radi!

Neke od poznatih teorija iza broja 420:

  1. Policijski kod za zloupotrebu marihuane
  2. Broj kemijskih spojeva u marihuani
  3. Datum rođenja Adolfa Hitlera
  4. Broj predmeta u Američkom kongresu za legalizaciju trave
  5. Datum kad je najbolje zasaditi marihuanu.

A što je istina?

U počecima sedamdesetih godina prošlog stoljeća, grupa srednjoškolaca škole San Rafael počela je koristiti 420 kao interni kod za označavanje vremena kada će se naći zapaliti nakon škole. Grupa se nazivala „Waldosima“, a njihov se kod za pušenje diljem svijeta prepoznao kao znak za pušenje trave. Najbolje cvjetove sa manje od 0,2% THC možete pronaći na našem shopu!

Visa_verifyed-1.png

Ista kartica, dodatna online sigurnost

Verified by Visa usluga je Vise i Vaše banke izdavatelja kartice koja Vam omogućuje dodatnu zaštitu prilikom online kupnje.
Jednostavnim procesom plaćanja Verified by Visa potvrđuje Vaš identitet kada kupujete u online trgovinama uključenim u program Verified by Visa. Ovo je pogodan način kupnje, moguć putem Vaše postojeće Visa kartice.

Dodatno, usluga Verified by Visa brzo je spremna za upotrebu. Upitajte svoju banku izdavatelja kartice kako registrirati svoju karticu u programu Verified by Visa i aktivirajte svoju lozinku prilikom prve kupnje. Tada će se, kada kupujete u online trgovinama uključenim u program, pojaviti prozor Verified by Visa Vašeg izdavatelja kartice. Jednostavno unesite svoju lozinku i kliknite na „Submit“ ili „Potvrdi“. Vaš identitet je potvrđen, a kupnja sigurna.

Za više informacija o usluzi Verified by Visa posjetite
http://www.visaeurope.com/en/cardholders/verified_by_visa.aspx

mastercard_secure_big-1.png

Mastercard® SecureCode™ usluga je Mastercarda i izdavatelja Vaše kartice koja pruža dodatnu sigurnost i zaštitu od neautorizirane uporabe Vaše kreditne i debitne kartice prilikom kupnje na internetu. Izdavanje nove Mastercard ili Maestro® kartice nije potrebno. Od banke izdavatelja zatražite uključenje Vaše kartice u program SecureCode™ i odaberite osobni Mastercard SecureCode koji se nikada ne dijeli s internetskim trgovcem. 

Svaki put kada plaćate online svojom Mastercard ili Maestro karticom otvara se prozor izdavatelja Vaše kartice i traži Vas da unesete Vaš osobni SecureCode, jednako kao što se od Vas traži unos PIN-a prilikom uporabe bankomata. U samo nekoliko sekundi banka koja Vam je izdala karticu potvrđuje Vaš identitet i odobrava završetak Vaše kupnje.

Za više informacija o usluzi Mastercard SecureCode posjetite
www.mastercardsecurecode.com.

Za više informacija o usluzi Mastercard SecureCode posjetite
www.mastercardsecurecode.com.